Μια κλασική αμερικάνικη συνταγή για παραδοσιακά κεφτεδάκια μπάρμπεκιου γεμιστά με τυρί και μπέικον. Το μαγικό συστατικό είναι ο υγρός καπνός, ένα υδατοδιαλυτό κίτρινο έως κόκκινο αρωματικό υγρό που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για το μαγείρεμα με καπνό από ξύλο, ενώ διατηρεί παρόμοια γεύση, δίνοντας μια εθιστική ποιότητα που δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου:
240 γρ μηλόξυδο
120 γρ κέτσαπ
55 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
2 χοντρές φέτες μαύρο ψωμί, ψιλοκομμένες σαν τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό
20 mini μπάλες μοτσαρέλα
10 φέτες καπνιστό μπέικον
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε όλα τα υλικά για την καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου σε ένα τηγάνι, προσθέστε 125 ml νερό, αλατοπιπερώστε καλά και μετά αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, εκτός από το τυρί και το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε καλά. Πάρτε ένα κομμάτι από το μείγμα σε μέγεθος καρυδιού και ισιώστε το με τα χέρια σας, στη συνέχεια τυλίξτε το απαλά γύρω από μια μπάλα μοτσαρέλας και τυλίξτε την σε κύκλο σε μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ. Θα πρέπει να καταλήξετε με 20 κεφτεδάκια.
ΒΗΜΑ 3
Κόψτε κάθε φέτα μπέικον στη μέση στη κοντή πλευρά και τυλίξτε μισή φέτα γύρω από κάθε κεφτεδάκι. Μεταφέρετε τις κεφτεδάκια σε ένα ταψί με τις άκρες του μπέικον που επικαλύπτονται από κάτω και ψήνετε στους 190 C για 20 λεπτά. Αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Αλείφουμε ξανά με σάλτσα και τα τρώμε ζεστά, με ακόμα περισσότερη σάλτσα στο πλάι για βούτημα.
Καλή όρεξη!