Pfeffernusse: Ενα γλύκισμα της γερμανικής κουζίνας. Αυτά τα μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού είναι καρυκευμένα με τζίντζερ, κανέλα, κάρδαμο και πιπέρι. Είναι πολύ δημοφιλή στη Γερμανία, κυρίως σε γιορτές και σε διακοπές. Στη Νορβηγία ονομάζονται Pepperkaker, ενώ παρόμοια cookies παρασκευάζονται στη Δανία και την Ολλανδία.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1 ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 αυγά
¾ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά, 1/2 φλιτζάνι τη φορά. Προσθέστε τα αμύγδαλα, αν θέλετε.
Βήμα 5
Πλάστε σε μπαλάκια 2-2,5 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε απόσταση 2-2,5 εκατοστών μεταξύ τους σε λαδωμένο ταψί. Ψήστε για 11 με 14 λεπτά.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε αεροστεγή δοχεία για 3 ημέρες για να ωριμάσουν οι γεύσεις.
Καλή όρεξη!