Γαλλική Κουζίνα

Γαλλικός ψητός ανανάς με κρέμα καρύδας

Γαλλικός ψητός ανανάς με κρέμα καρύδας

Απολαύστε μια νέα άποψη στο γαλλικό brunch. Με αυτή την πρωτοποριακή και πρωτότυπη συνταγή της γαλλικής κουζίνας, θα ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό πιάτο με ψητό ανανά με κρέμα καρύδας. Η κρέμα φτιάχνεται με γάλα καρύδας και το πιάτο ολοκληρώνεται με έναν νόστιμο πικάντικο ψητό ανανά. Ενα πιάτο ιδιαίτερο, που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 αυγά
150 ml γάλα καρύδας
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 χοντρές φέτες από ψωμάκια μπριός
1 κουταλάκι βούτυρο (περίπου 20 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα
γιαούρτι απλό ή καρύδας, για σερβίρισμα
Για τον ανανά:
½ μικρός ανανάς
1 ½ κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα αλεσμένο μπαχάρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε μαζί τα αυγά, το γάλα καρύδας και τη βανίλια σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ. Βουτήξτε τις φέτες μπριός στο μείγμα, αφήστε το καθένα να καθίσει στο μπολ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να απορροφήσει το υγρό. Το μείγμα πρέπει να απορροφηθεί πλήρως από τα μπριός πριν το μαγείρεμα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Για να προετοιμάσετε τον ανανά, κόψτε τη φλούδα, τα φύλλα και τυχόν μάτια και μετά κόψτε τη σάρκα σε μεγάλα, χοντρά κομμάτια (θα χρειαστείτε περίπου τρία ανά άτομο). Κόψτε τον σκληρό πυρήνα και πετάξτε τον. Τοποθετούμε τα κομμάτια του ανανά σε ένα μικρό ταψί, περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με μπαχάρι. Ψήνετε για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση περίπου του χρόνου ψησίματος και αλείφετε με το κολλώδες σιρόπι το πιάτο.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αφρίσει. Διασκορπίστε την αποξηραμένη καρύδα σε ένα πιάτο και βυθίστε τις μουλιασμένες φέτες μπριός για να καλυφθούν καλά και οι δύο πλευρές τους. (Το ψωμί θα είναι πολύ λεπτό, γι’ αυτό κάντε το προσεκτικά.) Τηγανίστε τις φέτες μπριός για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μοιράζετε τις σε δύο πιάτα, στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι, τρία από τα ψημένα κομμάτια ανανά και, στη συνέχεια, περιχύνετε με τυχόν χυμούς από το ταψί ψησίματος. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!