Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα σπάνιο και πολύπλοκο πιάτο με μανιτάρια masala. Συνδυάζει τέλεια την γεύση των μανιταριών με το πλούσιο μείγμα ινδικών μπαχαρικών και δίνει ως αποτέλεσμα ένα υπέροχο πιάτο, που είναι και φιλικό προς τους λάτρεις της vegan διατροφής. Σερβίρουμε με ρύζι ή με κάτι τραγανό (πίτα ρότι ή ψωμάκια bao) και τουρσί για αντίθεση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κάσιους
1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) ξυλάκι κανέλας
2 λοβούς κάρδαμο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι μανιτάρια, ωμά
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα κάσιους σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξυλάκι κανέλας, τον λοβό κάρδαμου και το φύλλο δάφνης και αφήστε τα στη φωτιά για 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε την κανέλα, το κάρδαμο και τη δάφνη. Προσθέστε το μείγμα ντομάτας και μαγειρέψτε, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το garam masala, τη πάπρικα και το αλάτι.
Βήμα 3
Προσθέστε και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 5 έως 7 λεπτά. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νερό. Προσθέστε το γάλα καρύδας και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, για 2 με 3 λεπτά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια σιτάκε ή μανιτάρια κουμπιού
Καλή όρεξη!